Kaip prižiūrėti vaikišką vežimėlį?

Mielos mamos ir tėčiai,  kad vežimėlis ilgą laiką džiugintų jus ir jūsų kūdikį,  norime pasidalinti keletu naudingų patarimų, kaip prižiūrėti žiemą pagrindinį pagalbininką – Jūsų vežimėlį.

1. Vaikiško vežimėlio ratų pripūtimas ir jų priešas

Taigi, prieš pirmą važiavimą, pripūskite vežimėlio pripučiamus ratus. Originalioje pakuotėje jie yra pusiau tušti.  Tada kartą per 2 mėnesius patikrinkite vežimėlio ratus. Įsitikinkite, kad jie nėra per daug perpumpuoti. Per didelis slėgis kameroje gali nulaužti ratą.  Žiemą būkite ypač atsargūs, per daug perpumpuotas ratas gali sprogti, jei jis pateks iš šaltos gatvės į šiltą patalpa. Dažniausiai oro slėgis priekiniuose ratuose turi būti 0.8bar, o galiniuose 1.2bar (tikslesne informacija apie orą Jūsų vežimėlio ratuose rasite naudojimo instrukcijoje). Jei matote, kad ratai yra labai susidėvėję, pakeiskite juos. Dažniausiai tai yra pigesnis sprendimas nei pasėkoje rimtesnis gedimas ir remonto darbai.

Ar žinai koks yra didžiausias vaikiškų vežimėlių priešas rudenį? Išdžiūvusios kaštonų luobelės! Rudenį labai dažnai kreipiamasi dėl pradurtų vežimėlių ratų, o praduria juos sukietėję kaštonų luobelių spygliai!

2. Vaikiško vežimėlio ratų sutepimas

Kad jūsų vežimėlis lengvai ir manevringai riedėtų, turite reguliariai valyti ratus nuo purvo,
dulkių, smėlio ir įstrigusių smulkių šiukšlių. Taigi, prieš tepdami, pašalinkite seną tepalą ir purvą – nuplaukite jį skystu muilu ar indų plovikliu. Palaukite, kol ašis ir rato stebulės visiškai išdžiūtų.
Purkškite arba sutepkite norimas dalis.
Svarbu! 

Nerekomenduojame WD-40 naudoti ratų priežiūrai, nes WD-40  jau seniai parodė savoprastą poveikį plastikui.  

Mūsų rekomendacija yra PTFE, GRAPHITINIS ARBA SILIKONINIS TEPALAS, tinka ašies ir rato stebulės sutepimui.

3. Vežimėlių priežiūra šlapiu ir/ar šaltu laikotarpiu

Prieš naudodamiesi vežimėliu žiemą, būtinai apdorokite ant rėmo visas kniedes, spyruokles ir varžtus (chromuotas ir cinkuotas dalis) silikoniniu purškalu!

Vanduo, temperatūros svyravimai, ypač druska ir reagentai neigiamai veikia metalines dalis. Šios medžiagos yra ėdančios ir dažnai lemia greitą rėmo ir kitų vežimėlio metalinių dalių rūdijimą. Todėl po pasivaikščiojimo, kad pašalintumėte druską, drėgmę ir nešvarumus, metalines dalis nuvalykite drėgna ir po to sausa šluoste.

4. Jei pasirodė RŪDYS

Jei rūdys jau pasirodė – nesijaudinkite! Kruopščiai nuplaukite elementą vandeniu su muilu,
o geriau indų plovikliu ir apdorokite metalinius elementus silikoniniu purškalu. 

Sunkiais atvejais galima naudoti rūdžių surišėją arba valiklį, pvz., „Sonax“, ši priemone pašalina rūdis ir sukuria apsauginę dangą, apsaugančią nuo drėgmės ir druskos poveikio.

5. Vaikiško vežimėlio plovimas/valymas ir džiovinimas
Prieš išeidami pasivaikščioti neplaukite savo vežimėlio, nes šlapi elementai pritrauks dar daugiau dulkiu ir purvo, o saltu oru gali skilti plastikines dalis. Darykite tai po kiekvieno pasivaikščiojimo lauke, nuvalykite vežimėlio tekstilę. Patartina valyti drėgna šluoste.
Valymui, negalima naudoti aktyvių cheminių medžiagų, nes jos gali sukelti alergiją kūdikiui. Jei vežimėlį sulijo arba po valymo jis dar drėgnas, džiovinkite palaipsniui. Nepamirškite, kad dėl karšto oro poveikio ir staigaus oro temperatūros pasikeitimo vežimėlio detalės gali prarasti savo formą.

6. Vaikiško vežimėlio laikymas/sandėliavimas
Vežimėlį ar jo dalis laikykite sausoje, vėdinamoje vietoje. Jei vežimėlį ar jo dalis laikote plastikiniame maišelyje, padarykite keletą skylių, kad cirkuliuotų oras. Taip išvengsite nemalonaus pelėsio kvapo.

Jeigu reikės daugiau patarimų:

  • kaip prižiūrėti vežimėlį
  • kaip išsirinkti naują vežimėlį?
  • kaip išsirinkti naudotą vežimėlį? 
  • kaip sutvarkyti naudojamą vežimėlį

Kreipkitės į Racius.lt ir meistrai Jums suteiks konsultaciją.

 
KLIENTUS APTRARNAUJAME VISOJE LIETUVOJE 🙂 Bendradarbiaujame su DPD bei Siuntomis Autobusais.